Unn din hund det beste

Hunden er som alle vet menneskets beste venn, så når vi først har anskaffet denne fantastiske skapningen, er det endel ting vi må sette oss nøye inn i. Det er mye man skal tenke på, men har man ekspertisen lett tilgjengelig, kan man få mye nødvendig informasjon og hjelp til å ta de riktige avgjørelsene. Hunden har ikke bare behov for lufteturer og kjærlighet, men den trenger lek, utfoldelse, riktig mat, riktig hundeutstyr og ikke minst hundetilbehør.

 

Ikke undervurder hundens næringskilde

Hver hunderase er forskjellig, og har således forskjellige ernæringsmessige behov. Det er derfor viktig å sette seg inn i hva nettopp din hund trenger for at den skal få i seg nok næring, og således fungere best mulig. En liten hund har ikke det samme behovet som en stor hund og hundefôret er ofte basert på forskjellige kriterier. Følger man med på hunden, legger man også raskt merke til om fôret fungerer, eller ei.

 

Livet er en lek

En hun blir aldri for gammel for lek, og forskning har vist at aktivisering gjør både hunden gladere og sunnere. I tillegg får man en unik kontakt med hunden som er selve grunnmuren for et godt og solid vennskap. Som regel er man veldig ivrig i starten, når det kommer til lek og moro, og noen drar ivrig i vei på valpekurs for å lære basisøvelsene. Men det er enkelt å glemme viktigheten av lek i hverdagen når hunden blir større. I markedet kryr det av morsomme og stimulerende leker som både er gøyale og utfordrende. Invester derfor din tid sammen med hunden og gjør noe gøy sammen, slik at både du og hunden din blir fornøyd.

 

En sunn hund, er mer enn bare logring

Mange som har våre firbeinte venner, glemmer noe vesentlig. Det er nemlig ikke bare mennesker som sliter med plakk og tannstein. Det er enkelt å overse, men det et svært viktig punkt. Resultatet er problemer med tenner og tannkjøtt, i tillegg til store tannsmerter hos hunden. I verste fall må man trekke tenner, som en siste løsning. Er man bevisst og sjekker hundens tenner og gane regelmessig, kan man enkelt sørge for å forhindre dette, da det finnes mange gode produkter på markedet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *