5 gode råd: Backpacking for begynnere

5 gode råd: Backpacking for begynnere

Skal du av sted på din første backpackerreise ut i den store verden, så har du her 5 gode råd, så du unngår typiske begynnerfeil.

Hold deg til få land

Verden er fylt av uimotståelige land, som bare venter på å bli utforsket. Det kan være vanskelig å velge hvilke land, man skal besøke på sin backpackerrute. Et godt tipp er å holde seg til få land, så man kan dykke helt ned i kulturen og oppdage landets finurlige tradisjoner. Om du belger for mange land, ser du bare overflaten av, hva landet har å by på, og dy blir fort stresset av å reise til et nytt sted hele tiden. Det er viktig å ha tid til å få pusten og komme helt ned i gir, når man reiser som backpacker ut i verden.

Så husk! Det er ikke antallet av land, som betyr noe for suksessen av din backpackerreise, men derimot opplevelsene der venter i de forskjellige land.

Lag en god oppsparing

Det er ikke en gratis fornøyelse, når man reiser ut som backpacker og opplever verden. Prisen på en backpackerreise varierer mye alt avhengig av, hvor man reiser, ens levestandard og fe opplevelser som man prøver. Allerede før man har sats seg på flyet, har man hatt store utgifter til flybilletter, forsikringer, vaksiner og hoteller – men det stopper ikke her. Det er viktig å sørge for, man har nok lommepenger til mat, opplevelser, transport og uforutsette utgifter.   Derfor er det en god ide å sikre deg, du har en god oppsparing, før du setter deg på flyet mot eksotiske himmelstrøk.

Man bliver alltid overrasket over, hvor mange penger man bruker på sin backpackerreise. Det kan være vanskelig å holde seg innenfor sitt budsjett, når fristelsene springer i hode på en. Ha derfor alltid litt ekstra lommepenger med, så du ikke skal takke nei til et dykk på Great Barrier Reef, skydiving på New Zealand eller canyoning på Sri Lanka.

Få kontroll på alt det praktiske

Flybilletter, forsikringer, vaksinasjoner og budsjetter er den kjedelige, men enormt viktige del av ens backpackerreise. Om du ikke har kontroll på disse praktiske ting før avreise, kan det få store konsekvenser for deg som backpacker. Blir du smittet med en farlig sykdom, som du ikke er vaksinert for, kan det bli fatalt. Får du stjålet din lommebok og telefon uten en reiseforsikring, så blir reisen plutselig mye dyrere. Det er derfor viktig at du sikre deg, disse ting er på plass når du planlegger din backpackereise.

Din reise som backpacker blir mye bedre av å få orden på disse ting før avgang. Det gjør, du kan slippe bekymringen og være 100 prosent til stede på din reise.

Unngå å over pakk din ryggsekk

Feil nummer 1, som selv de mest garvet backpacker gjør igjen og igjen, er å pakke for mye i sin backpackerryggsekk. Man tenker alltid, der fint kan være litt ekstra tøy, sko og produkter med til sin lange backpackerreise, men det angre man fort. Når man tar tasken på ryggen hjemme i Norge, har man følelsen av det nok skal gå, men når du har vandret 10 kilometer i het sol, forsvinner den følelsen som dugg fra solen.

Et godt tipp er å legge alle sine ting ut på gulvet, før man pakker det ned i ryggsekken. På den måte har man overblikk over, hva man tar med, og man kan bedre oversku, om man er ved å proppe den 10. T-skjorte i baggen. Det er også en god ide å huske seg selv på, der fins Shampo, klær, solkrem og sko i andre dele av verden.

 Vær åpen og nysgjerrig

Din backpackerreise blir tusen gange bedre, om du velger å ha et åpent sinn og være nysgjerrig over for det, du møter. Du skaper de beste opplevelser, når du møtet det ukjente og tar det til deg med åpne arme. Verden er beriket med et utall av spennende og fargerike kulturer, som vil gi deg en øyenåpner for den verden, vi lever i.

Backpacker universet er full av glade og imøtekommende mennesker. Om du går helhjertet inn i dette univers, vil du få uforglemmelige og helt unike opplevelser. Du vil møte mennesker fra hele verden og skape vennskap for livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *